Blog de agramaţi şi/sau situaţia din Israel.

Azi pe blogosfera am dat de un articol scris de aşa zisa „Novopress” , adica o agentie de presă  independetă care folosesc si un blog (chisinau.novopress.info) , dar din pacate scriu articole cu muuulte greşeli gramaticale şi de sens  !

Dragă redacţie , dacă nu aţi aflat până acum , statul care în acest moment luptă cu terrorismul se numeşte „ISRAEL” nu „Izrael” cum scriţi voi…

Iată un fragment din articol , care mie imi provoacă râsul :

„În timp ce liderii evreilor de la Chişinău pronunţau discursuri infocate în susţinerea statului Izrael, în fâşia gaza numărul oamenilor simpli, în majoritatea bătrâni şi copii, se ridică la o mie de persoane.” 😀

Păi şi care e problema ? Liderii comunitaţii evreieşti din R.Moldova au o legatuă directa cu natalitatea din teritoriul palestinian ? Aşa zic si eu „jurnalişti” … unde v-aţi facut studiile ?  În gaza ?

Chiar dacă este un blog , reprezentaţi o aşa zisă „agenţie de presa” si părerile voastre neargumentate nu intereseaza pe nimeni  . Voi nu cunoaşteţi situaţia reala din zonă , nu stiţi cât sufera poporul israelean din cauza atacurilor săptamanale , iar acum zilnice , din partea teroriştilor „Hamas” … nu ştiţi cum e sa fiţi in situaţia lor , voi gândiţi superficial la situaţie ……. nimeni , niciodata nu va fi PRO – războiului ! Nimeni !  dar sunt situaţii când numai calea armelor poate salva .  Cu teroriştii trebuie de vorbit pe limba lor , acum vor muri sute , dar vor fi salvaţi de către teroare milioane !

Mă solidarizez cu comunitatea evreiască din Moldova si din lume , dar şi cu guvernul statului Israel , împotriva teroriştilor si ocupaţiei . Mai avem şi noi sub coaste nişte ocupanţi care nu-i scoţi nici cu cuvântul , nici cu arma !

„articolul” complet il puteti gasiti aici .

UPDATED

Am observat ca articolul cu pricina a fost modificat deja şi asta ma bucura , sincer . Dar domnilor jurnalişti aţi mai comis ceva greşeli :

„Sperăm că atitudinea liderilor comunităţii evreieşti, faţă de crimele Israelului, nu sunt împărtăşite de de toţi membri ai acestei comunităţi.”

E suficient sa folosiţi un „de” !

„Vă lăsăm să priviţi mai jos modul în care înţelege Izraelul să lupte cu „teroriştii palestinieni”. „

Iarăşi „Izraelul” … ?

„Copiii din Gaza, care este motivul pentru care i-au omorât?!

Se foloseste semnul intrebarii daca e o intrebare sau semnul exclamarii daca e o exclamatie ! Ambele semne fac afirmatia lipsita de sens , in cazul dat…

Mai repet odata , nimeni nu doreste moarte de oameni şi nimeni nu doreşte să sufere copiii , dar cum bine ştim , nici un conflict nu a trecut fara vărsare de sânge . Şi , când teroriştii nu accepta nici o colaborare diplomatică (paşnica) , alegând doar violenţa , răspundem cu violenţă !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: