Faces.MD si Impulse.Bg – Aproape nici o diferenta.

Neogenul a trecut consecutiv la designul si structura unui alt site ce il detine in bulgaria : „impulse.bg” !

Deja nu e aproape nici o deosebire intre cele doua site-uri.

Inca mai sunt voci ca primul design faces.md a fost cel mai bun , alti sustin ca functionalitatea faces.md dupa neogen este un plus , iar altii sunt de parerea ca tot ce se face , se face spre bine… !  sper si eu asa…mai mult pentru dezvoltarea internetului in Moldova..:)

PS : Pretul la publicitate pe faces.md (pentru cei care nu stiu , si pentru cei care nu gasesc link-ul „publicitate” in josul site-ului) este de 1 euro pentru mia de afisari a bannerului . Dupa estimarile lor , zilnic site-ul inregistreaza 170 mii afisari . Dupa un simplu calcul reese ca pretul unui banner publicitar pe zi este de 170 euro si 5100 euro / luna ! Un pret destul de impunator pentru piata noastra…! Oricum se gasesc cumparatori de reclama …

De apreciat faptul ca publictate este numai pe prima pagina  !

Un alt „mijloc” de venit al faces-ului este SMS-votingul care aduce un profit destul de consistent , luând in consideranta ca un SMS simplu costa : 6.6 lei si respectiv cel „triplu” 13.2 lei ! De mentionat faptul ca unii utilizatori au cite >2000 de SMS-uri primit , iar premiile pe care le ofera Faces.md pentru cistigatori sunt nu mai scumpe de 100 euro + premii oferite de parteneri si sponsori. (…Organizatorul concursului „Top 101” este Compania „Best Jobs” SRL, situata la adresa: or. Chisinau, str. Vlahuta 26 numit in continuare Organizator…) ;

PS2 : Site-ul BestJobs.MD a devenit rapid unul din liderii din domeniul „Job site” atingind numarul de 3000-4000 de vizitatori unici pe zi .

13 răspunsuri

  1. Nu cred că poţi spune „lider în domeniu” pentru BestJobs.md

    Cu 400 de job-uri publicate lunar – e foaaaarte departe de lideri.

  2. ## unii utilizatori au cite >2000 de SMS-uri primit

    acelea sunt sms votes care tre sa le imparti la 10 sau 30 ca sa afli numarul de sms-uri

  3. Suntem flatati ca ne urmariti evolutia si performantele.
    Ne bucuram ca stiti sa faceti matematica si sa ne numarati banii 🙂

    Doar o mica precizare as avea: cand cititi numarul de voturi acumulate prin sms-uri nu uitati sa mai impartiti la 30 🙂
    Nu-s 2000 sms-uri, ci 2000 voturi „procurate” prin intermediul sms. cei care stiu mecanica concursului inteleg asta foarte bine. (1 sms de 13,2 lei valoreaza 30 voturi).

    Nu cheltuie chiar atat de mult userii pentru a fi starurile faces. Iar daca le place sa fie recunoscuti de toata lumea si sa castige concursurile de popularitate, noi cu placere le oferim aceasta posibilitate.

    Sa adaugam cateva cifre interesante. Faces are peste 100 mii visite pe zi si 4,5 milioane de pageviews. O vizita pe site dureaza in medie 22 minute. Frumos, nu-i asa?

  4. @Dumitru Brinzan : E unul din lideri . Oricum vizitatori au aproape ca cei de la rabota.md si moldovajob.md/.com !
    E unul dintre lideri si din considerentul rapidittii cu care se promoveaza…

  5. @ GGG : daca mai desfasurat ???

  6. @ Shiorik : Nu am fost atent la acest detaliu , nu ma folosesc de serviciul respectiv si nu am inteles indata ca sunt SMS-voturi.

    @ Ionela : Crede-ma ca toti din domeniu va urmaresc .
    Userii poate nu cheltuie atit de mult , dar per ansamblu se fac bani buni pe acest serviciu … asta era vorba… !

    Referitor la cifrele interesante : da , e destul de mult pentru Moldova , oricum cred ca torrentsmd.com e mult mai sus in acest targeting (tineret , divertisment ) ;
    Daca pe zi sunt 4.5 Milioane de pageviws , dece sa nu apara publicitatea si pe alte pagini … bannere mai multe = varietate in alegere = preturi mai mici = clienti mai multi…! IMHO !

  7. crezi ca e mai bine sa fie full de reclame, sa coste banuti, si sa fie stresati utilizatorii ?

    cind intru pe 999 sa caut vreun anunt imi fineaza browserul de la atitea bannere…

  8. torrentsmd are trafic mai mic, si cred ca mult mai mic, daca ai ceva date statistice zi si noua pls

  9. Cei de la Neogen cred ca stiu deja ca torrentsmd.com e mai popular !!!
    Daca vrei date statistice le vezi aici : http://www.alexa.com/ si pui la comparare : 1.Faces.md 2.Torrentsmd.com si 3.999.md

    Mde…tot is deacrod referitor la reclame si la chestia cu stresul … dar , pe faces mai este loc „inofesniv” … daca pui cu cap si intr-un loc bun , totul iese bine !!

  10. Multumim de sugestii la toata lumea, dar nu cred ca userii ar fi de acord sa le bagam reclame peste tot, chiar daca ar fi „plasate cu cap”. Nici pe noi nu ne intereseaza sa avem tot felul de clienti mici care isi pot permite doar bugete nesemnificative (ca asta propuneti voi – preturi mai joase si clienti mai multi, ca sa fie reclame peste tot …). Sa intelegeti ca exista si o politica de produs bine gandita care nu prevede deranjarea userilor in scopul imbogatirii 🙂
    Oricum, zic sa ncercati cineva sa cresteti asa o comunitate si s-o mentineti in forma buna (ganditi-va la serverele care trebuie sa suporte aceasta activitate). Apoi sa-mi spuneti daca sunt sanse sa te imbogatesti in Moldova vanzand reclame 🙂

    In ceea ce priveste topul alexa, eu personal il consider destul de relativ, si departe de a fi exact din mai multe motive. Dar daca voua va place sa ne vedeti doar Nr.2 dupa torrentsmd, nu aveti decat.

  11. Odata ce e pe locul 2, este automat inexact, da? Sunt sigur ca daca era Faces.md pe locul 1, nu aveati nici o obiectie. Personal nu vizitez nici Torrents.md si nici Faces, folosesc Mininova si Facebook.

    „ganditi-va la serverele care trebuie sa suporte aceasta activitate” – Nu erau cumva in Romania si se ocupa Neogen de ele, Fusu avand 1 milion euro in plus? Nu cred ca serverele sunt un factor atat de important, la banii pe care-i aveti.

    Comunitate? Dati-mi mie 1 milion de dolari si creez o comunitate destul de puternica, ca e usor sa manipulezi cu moldovenii. Fa-le un top si fiecare o sa vrea sa ajunga acolo.

  12. :))) mi-a placut replica …

Lasă un comentariu